Върни се горе

Заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров се срещна с посланика на СР Виетнам, Н.Пр. Ле Дък Лиу в МЗХ. Новият модел за сътрудничество между двете страни се състои от дългосрочен проектоплан за стратегическо развитие на дълготрайни търговски и политически отношения. Първите стъпки в тази насока се изразяват в посещения на високо равнище, на делегации от България и СР Виетнам и подписването на декларация и провеждането на политически консултации.

    

Двамата обсъдиха възможности за търговски стокобмен на хранителни продукти  и вина. От друга страна заместник-министър д-р Цветан Димитров предложи български вина да бъдат изнасяни към виетнамския пазар. Опитът, който азиатската страна притежава в областта на рибовъдството и аквакултурите е изключително ценен за сътрудничеството между двете страни.

 

Търговският стокообмен между двете страни нараства с всяка изминала година, като целта е да се постигнат онези равнища от близкото минало. Отношенията между България и СР Виетнам винаги са били приятелски, а през януари следващата година се очаква провеждането на нова среща на високо равнище, както и бизнес форум, на който ще присъстват делегации от двете страни.   



Сподели в: