Върни се горе

Ще продължа да работя за публична електронна система за контрол на храните, независимо от позицията която заемам. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева пред бизнеса по време на честването на Деня на хранително-вкусовата промишленост.  Тя обясни, че контролът на гражданите върху държавните системи ще намали корупционния натиск. Министърът на земеделието обяви, че хранително-вкусовата индустрия ще получи държавна подкрепа, за да представи страната ни на най-важните изложения. По думите й браншът има изграден висок административен и научен капацитет, а някои български предприятия произвеждат най-добрите храни в Европа и света.


Десислава Танева припомни, че през последните две години България бележи ръст във всички производства на земеделски суровини и храни. „Независимо от трудния етап в сектора, поради общата финансова криза, страната ни има високи показатели при производството на месни и млечни продукти, в хлебната промишленост и при плодовете и зеленчуците“, уточни тя.  Десислава Танева посочи, че за първите осем месеца на 2016 г. има увеличение с 1.2 % при  производството на всички месни продукти, с 1 % при млечните, а преработката на сурово мляко се е увеличила с 6.5 %. 


По време на официалната церемония по случай Деня на хранително-вкусовата промишленост , министър Танева връчи награди и почетни грамоти на индивидуални и колективни членове на Съюза по хранителна промишленост. Тя поздрави представителите на науката и бизнеса, както и  потребителите, като им пожела да продължат развитието на хранителната индустрия в България.

Сподели в: