Върни се горе

Министерство на земеделието и храните публикува на интернет страницата си разяснения по кампания`2017 за подаване на заявления за директно подпомагане на площ.

 

Заявленията за подпомагане през 2017 г. ще се приемат от 1 март и до 15 май. Заявяването може да се извърши в общинската служба по земеделие по местонахождение на площите, или по постоянен адрес на физическото лице, или по адрес на управление на юридическите лица и едноличните търговци. След 15 май 2017 г. стопаните могат да подават нови заявления, но със санкции в размер на 1% върху одобрената сума за подпомагане за всеки ден закъснение при подаване.

 

Важно е да се знае, че до 31 май, могат да се извършват корекции по вече подадените заявления, без санкции. След тази дата до 9 юни, също се примат корекции в площите, както и промени свързани с добавяне на нови схеми/мерки и площи/животни, но за тях ще се налага санкция от 1% от сумата за подпомагане, за всеки ден просрочие.

 

За да кандидатствате за подпомагане трябва да сте регистриран земеделски стопанин, действителен ползвател на площите и/или животните, които се посочват за подпомагане, площите да стопанисват подходящо, съобразно начина им на трайно ползване, както и да са приведени в добро земеделско състояние.

 

Всеки стопанин има възможност подробно да се запознае с правилата и изискванията за кандидатстване в рубриката „Актуално“ или  тук.

Сподели в: