Върни се горе

„Очакванията ни са Националната служба за съвети в земеделието да подготви по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитие на малките стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020 г. над 2 000 бизнес плана на малките стопани, до края на приема, който приключва на 12 август.“ Това заяви зам.-министърът на земеделието и храните Васил Грудев при връчването на 1 000-ия бизнес план на Стефан Стефанов от гр. Ботевград , изработен от Службата безвъзмездно.

 

„Държавата подкрепя малките земеделски стопани, чрез Националната служба за съвети, която подготвя напълно безплатно техните бизнес планове и им предоставя консултантски услуги“, каза зам.-министърът. Той припомни, че по нея всеки бенефициент може да получи левовата равностойност до 15 хил. евро, а общият бюджет, с който стартира приемът по подмярката е 30 млн. евро.  

 

Най-голям интерес до момента има за проекти в приоритетните сектори „Плодове и зеленчуци“ и „Животновъдство“, както и за стопанства, които се намират в планински райони. Над 150 проекта вече са издадени от офисите на НССЗ в областите Стара Загора, Бургас, Пловдив, Плевен и Русе.  

 

Зам.-министър Грудев пожела успешно развитие на бъдещия кандидат по подмярка 6.3.
Сподели в: