Върни се горе

Държавен фонд „Земеделие“ обявява прием на заявления за участие в Училищните схеми за доставка на плодове и зеленчуци/мляко и млечни продукти за учебната 2016/2017 година. Документи за подпомагане ще се приемат от 15 август до 20 септември 2016 г. в областните дирекции на Фонд „Земеделие”.

 

„Училищен плод“ и „Училищно мляко“ ще заработят като единна схема от учебната 2017/2018 година. Предстоящата учебна година ще е преходен период, в който ще бъдат прецизирани детайлите по прилагането на обединението им и ще се доусъвършенства интегрираната система за администриране и контрол. Единната схема за доставки на пресни плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти ще доведе до редуциране на административните разходи за обработка на два отделни потока от документи и до съкращаване на сроковете за обработка на заявленията за участие и заявките за плащане.

 

„Училищен плод“ се прилага успешно от 2010 година и броят на участващите в схемата нараства с всяка година. Усвояемостта на европейската помощ е на 100% като ежегодно България получава и допълнително финансиране. Сериозен интерес и прогресивно нарастване на обхванатите деца бележи и схема „Училищно мляко“, която се прилага в България от 2009 г. на базата на Регламент (ЕО) № 657/2008 на ЕК.

 

Новите образци на необходимите документи за кандидатстване по Училищните схеми за доставка на плодове и зеленчуци/мляко и млечни продукти за учебната 2016/2017 година са достъпни на сайтовете на ДФ „Земеделие“ и „Училищен плод“.

 

Всички документи и бланки от предходната кампания (2015/2016), подписани преди датата на публикуване на настоящите образци (12 август 2016 г.) са валидни с изключение на графика за доставка по схема „Училищно мляко“.
Сподели в: