Върни се горе

Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков ще участва на 8-мия Агро-търговски и икономически форум за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа,. По време на форума министър Греков ще изнесе реч за развитието на българското земеделие и селските райони. Събитието е част от програмата на работното посещение в Китайската народна република от 8 до 13 септември т.г. на представители на правителството на Република България.

 

По време на 8-ия Агро-търговски и икономически форум за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа ще се проведе многостранна среща на най-високо държавно ниво. Участие са потвърдили министри и заместник-министри на земеделието, икономиката и селското стопанство от България, Унгария, Румъния, Литва, Латвия, Молдова, Черна гора и Македония, както и висши държавни представители на Китайската народна република.

 

В рамките на събитието е предвидена отделна среща на министър Греков със заместник-министъра на земеделието на Китайската народна република г-н Ниу Дун. На нея двамата ще обсъдят двустранните отношения в земеделието и  развитието на селското стопанство, стокообмена на земеделски стоки, както и сътрудничеството в научната сфера.

 

На форума държавите-участнички ще представят на експертно ниво вътрешните изисквания за земеделските кооперативи, конкурентните земеделски ресурси, търговията, инвестиционната среда и политиките за нея, митническата инспекция и карантина. Представителите на МЗХ ще направят презентация на тема „България – добър търговски партньор”.

 

Министър Греков ще присъства и на откриването на Световния икономически форум „Годишна среща на новите шампиони”, като ще вземе участие в дискусията, „Ново начало за Европа”, на която министър-председателят на България г-н Пламен Орешарски ще сподели своя опит и визия за бъдещето на България и Европа.

Сподели в: