Върни се горе

Министерство на земеделието и храните удължава срока на инициативата „Купи жива елхичка, помогни на дете!“ до 18 декември 2015 г., включително. „Към кампанията в подкрепа на Сдружение „Аутизъм Днес” има интерес от страна на гражданите и затова решихме да продължим с продажбата на коледните дръвчета до края на седмицата“, заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева.


Министър Танева и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, придружени от изпълнителния директор на Българския спортен тотализатор Дамян Дамянов, разговаряха със служители от Югозападното държавно предприятие, които продават коледни дръвчета пред Министерството на земеделието и храните. Представителите на предприятието споделиха пред министрите, че много хора са проявили интерес към кампанията, като идват специално за това от различни краища на столицата. „Имаше дори случай, в който млада двойка искаше да закупи голяма елхичка, за да участва със свой принос в благотворителната кампания, а самата елха да предостави в някой детски дом, вместо да я взима за себе си.”, сподели инж. Павел Павлов от Югозападното предприятие.

 

Спортният тотализатор закупи 100 живи елхички, които ще предостави на училища, детски градини и на заведения за деца лишени от родителски грижи.

 

Кампания на Министерството е в подкрепа на Сдружение „Аутизъм Днес”, като по пет лева от продажбата на всяко от коледните дръвчета ще бъде дарена на асоциацията. Дръвчетата се предоставят от Държавните горски предприятия в 18 областни градове.

 

До 18-ти декември живите елхички ще могат да се закупуват от същите обекти, които бяха обявени в началото на кампанията. Информация за техните адресите може да се намери на интернет страницата на Министерство на земеделието и храните в рубрика „Актуално”.

 

Сподели в: