Върни се горе

Министърът на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков представи тримата си заместници – доц. д-р Светла Янчева, проф. д-р Иван Палигоров и проф. д-р Георги Желязков по време на среща с изпълнителните директори на агенциите и директори на дирекции към ведомството.

Заместник-министър Янчева, която до момента заемаше поста заместник-ректор по международна дейност на Аграрния университет в  Пловдив, ще бъде с ресори: Програма за развитие на селските райони, директни плащания, поземлени отношения, както и сектор „Лозарство и винарство“.

За секторите - животновъдство, растениевъдство, държавни помощи и регурации, политики по агрохранителната верига и анализ и стратегическо планиране  ще отговаря проф. д-р Георги Желязков, който до момента е бил ръководител на катедра „Индустриален бизнес и предприемачество“ в Тракийския университет в Стара Загора.

Проф. д-р Иван Палигоров, до сега декан на факултет „Стопанско управление“ в Лесотехническия университет в София и председател на Съюза на лесовъдите,  ще е с ресор - гори, селскостопански науки, напоителни системи и рибарство и аквакултури.Сподели в: