Върни се горе

Министерството на земеделието и храните ще представи Програмата за развитие на селските райони на два фолклорни фестивала в края на седмицата.

 

В събота, 09 юни, подвижният информационен център на програмата ще бъде в Айтос. Традиционните фолклорни празници „Славееви нощи” са емблематични за града и ще се проведат за 44-а година поред в парка „Славеева река”. На откритата сцена ще се изявяват певци, инструменталисти и танцьори от Тракийската, Странджанската и Добруджанската фолклорна област.

 

На следващия ден — 10 юни, Програмата за развитие на селските райони ще бъде представена на най-големия събор в община Ихтиман -  “Пресвета” в с. Вакарел. Празникът протича с много спортни прояви, концерти на читалищни колективи и гост изпълнители. Годишно съборът привлича над 5000 души.

 

По време на двете мероприятия експерти на МЗХ ще запознават на място посетителите с възможностите за кандидатстване, допустимите инвестиции и финансирането по ПРСР. Гостите ще могат да се информират за новостите по програмата и за предстоящия прием на заявления по нея.
Сподели в: