Върни се горе

„Тази награда е потвърждение на значимостта на успешното сътрудничество между бизнеса и науката. За нас носи удовлетворение фактът, че резултатът от това сътрудничество получи международно признание“. Това заяви днес доц. Георги Костов, заместник-министър на земеделието и храните, който присъства на връчването на награда от международното специализирано изложение за оценка на най-новите постижения в областта на водния сектор и енергетиката WEX Global Awards. Призът бе връчен на проф. Атанас Тасев и колектив от Селскостопанска академия. Церемонията се състоя в сградата на Министерство на земеделието и храните в присъствието на заместник-министър Георги Костов и на заместник-министъра на околната среда и водите Красимир Живков. Призът е за принос в областта на технологиите във водния сектор и бе връчен от Джим Саутуърт, консултант на Световната банка и член на WEX (Water Energy Exchange) Global Awards.

 

 

„Благодаря на Министерството на земеделието и храните, на доц. Георги Костов и на Министерството на околната среда и водите за подкрепата. Благодарение на това, че институциите повярваха в нас, получихме международно признание“, заяви професор Тасев.

 

 

В създаването на иновативния продукт и утвърждаването на областите за неговото прилагане са участвали екипи от Министерство на земеделието и храните и Института по почвознание, агротехнологии и защита на растенията „Пушкаров” към Селскостопанска академия. Иновационната технология решава важен проблем, свързан с оползотворяването на утайки от пречиствателни станции за отпадни води при възстановяване и подобряване на нарушени и замърсени земи и почви. Технологията е патентована и в колектива участват представители на бизнеса и научен екип от ССА.

 

 

Сподели в: