Върни се горе

Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков връчи приза „Агробизнесмен на България за 2013” на победителите в конкурса Станимир и Недялко Статеви по време на  официална церемония в НДК. Министър Греков сподели, че му е особено приятно, че Недялко Статев, който е бил негов студент печели заедно с баща си престижната награда в традиционния конкурс на в. "Български фермер".

 

„Своят път към успеха те дължат на гъвкавия мениджърски подход, който съчетан с визия за бъдещето, успява  да ги утвърди  в сферата на агробизнеса.  Открили са вярната формула за успех - предприемаческа решителност  и инициативност в областта на земеделието, съчетани с труд и упоритост”, посочи министър Греков. „Вярвам, че превърналото се в традиция връчване на отличието „Агробизнесмен на България”  ще бъде стимул за развитие на много млади българи,  които са направили професионалния си  избор  в областта на земеделието”, каза още министърът.

 

Баща и син Статеви пелечят престижната награда за реализирания от тях съвременен и оптимален модел на стопанство по примера на австрийската фамилна ферма. Фирмата им е създадена през 1989 г. в гр. Добрич. В началото се занимава с внос и търговия на резервни части за селскостопанска техника. През 1997 г. стартират почвообработка с цел клиентите да имат възможност във всеки един момент да се запознаят с работата на машините и да сравнят получените резултати от продукцията с дадена технология. Те обработват над 1000 хектара земя с пшеница, царевица, слънчоглед и рапица и внасят и модерна иновативна земеделска техника.

 

На церемонията присъстваха заместник-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов и управителят на „Медийна група България” Венелина Гочева.

Сподели в: