Върни се горе

Със Заповед на министъра на земеделието и храните Десислава Танева е определен размерът на плащанията по Схемата за преходна национална помощ за овце-майки, кози-майки, говеда и биволи.

По Схемата за овце-майки и кози-майки, обвързана с производството, помощта е на стойност от 35.43 лв. за едно допустимо за подпомагане животно. Фермерите кандидатствали по Схемата - за необвързано производство с говеда ще получат по 190.00 лв., а за биволи по 336.00 лв. на животно.
 
Плащанията ще започнат в рамките на настоящата седмицата, като Държавен фонд „Земеделие“ ще изплати в пълен размер субсидиите  на стопаните отглеждащи овце-майки и кози-майки. По 102.40 лв. ще получат фермерите отглеждащи говеда и по 183.00 лв. – отглеждащи  биволи. По Схемата за необвързано производство остатъкът от подпомагането ще бъде преведен през януари 2017 г.

Финансовият пакет по Схемата за преходна национална помощ за говеда за 2016 година е в размер над 44 млн. лева.

Общият бюджет по Схемата за преходна национална помощ за овце-майки и кози-майки, обвързана с производството за настоящата кампания е над 37 млн. лева, като броя на подпомаганите животни се увеличава с над 33 хил. броя или с повече от 3%.
Сподели в: