Върни се горе

Общо 4 901 ловци и 608 ловни дружинки, както и 107 моторни превозни средства са проверени на територията на страната по време на ловните излети през почивните дни. На 10 август, събота беше открит ловния сезон за пернат дивеч. Проверките са извършени от 787 служители на регионалните дирекции по горите, държавните горски и ловни стопанства, ловните сдружения, съвместно с представители на Министерство на вътрешните работи.

 

Инциденти по време на лов не са констатирани. По данни на Изпълнителната агенция по горите при направените проверки са констатирани 9 нарушения по Закона за лова и опазване на дивеча, за които са съставени актове. Установено е ловуване, извън района на разрешеното място за лов, липса на ловен билет и разрешителни за лов, използване на звуковъзпроизвеждащо устройство, което е забранено, както и един ловец, употребил алкохол.

 

Масираните проверки продължават. Строго ще се следи за спазване на разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча и Правилника за прилагане на Закона при провеждане на ловните излети.   

Сподели в: