Върни се горе

Ще бъдат предприети стъпки за улесняването на търговията със селскостопанска продукция между България и Виетнам. Това стана ясно по време на среща между заместник-министърa на земеделието и храните Цветан Димитров и посланика на Социалистическа република Виетнам у нас Н. Пр. Ле Дък Лиу. За целта ще бъдат направени постъпки за признаване сертификатите за фито-санитарен контрол и ветеринаро-мединцински контрол, като по този начин българските производители ще имат възможност да изнасят своята продукция за Виетнам.

Сред другите обсъждани теми бе и подготовката и провеждането на 23-тата сесия на Междуправителствената българо-виетнамска смесена комисия за  търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество, която ще се проведе през ноември 2015 година. Основната й цел е да бъдат обсъдени възможностите за увеличаване на стокообмена между двете страни, както и засилването на сътрудничеството в сферите на земеделието, икономиката, науката, образованието,туризма и културата.

Н. Пр. Ле Дък Лиу заяви, че стокообменът между двете страни е нараснал от около 70 млн. долара през 2013 г. до близо 94 млн. долара през 2014 година.

Сподели в: