Върни се горе

„Язовирите, които се стопанисват от МЗХ  и „Напоителни системи” ЕАД няма да останат  без охрана. Дружеството ще продължи да стопанисва язовирите в страната като се грижи не само за тяхното добро състояние, но и за защитата на населението в прилежащите им територии.” Това заяви пред журналисти изпълнителният директор на „Напоителни системи” ЕАД Димитър Методиев.

 

 

Той съобщи, че през миналата година дружеството е  придобило лиценз за охранителна дейност и е в състояние да извършва такъв тип дейност, защото неговите специалисти най-добре познават поддържаните от тях съоръжения. „При нужда  ще създадем необходимата организация за целта. В последните няколко месеца дружеството подготви  и план за извършване на охранителна дейност от нейните служители. Подготвени са графици и всички останали необходими действия за успешното извършване на охраната, ако се наложи”, поясни изпълнителният директор.

 

 

Относно сумите, за които охранителните фирми твърдят, че МЗХ „Напоителни системи” ЕАД им дължи, г-н Методиев коментира, че всички претенции за финансови вземания се предявяват по надлежния ред. Изпълнителният директор припомни, че до тази ситуация се е стигнало след   действията на предишното ръководство на МЗХ и „Напоителни системи” ЕАД. „Дружеството е извършвало плащането без никакво правно основание въз основа само на една заповед”, уточни  той.

Сподели в: