Върни се горе

С оглед на настъпващия празничния период на повишено търсене на храни и напитки, от 05 декември 2013 до 05 януари 2014 година, освен регулярните проверки, Българска агенция по безопасност на храните ще предприеме и допълнителни извънредни мерки за контрол, с цел да предотврати всеки опит на недобросъвестни производители или търговци да злоупотребят с доверието на потребителите.

 

С тези извънредни мерки БАБХ цели да създаде у хората сигурност за тяхното здраве и спокойно посрещане на празниците, за които мнозина са пестили пари с цената на лишения през цялата година.

 

„Българският потребител, всеки един от нас, следва да има гаранции за безопасността, съответствие по отношение на качеството и състава на храните, изписан на етикетите“, подчерта професор Моллов, днес на пресконференция на БАБХ.

 

По думите на изпълнителния директор на БАБХ, това е и основната цел на Българската агенция по безопасност на храните – да гарантира доверието, което потребителите имат в определени храни чрез ефективен контрол, осъществен на базата на извършена оценка на риска за всеки обект индивидуално, чрез извънредни тематични проверки по различни поводи или чрез мобилни групи съвместно с други контролни институции.

 

Горещият телефон на БАБХ 0700 122 99 ще приема сигнали денонощно, с цел да се гарантира постоянна обратна връзка с потребителите 24 часа в денонощието, 30 дни в месеца.

 

БАБХ категорично заявява своята решителност да работи отговорно и последователно за осъществяване на ефективен контрол върху храните, без разлика дали се отнася до предстоящия празничен период или останалата част от годината.

Сподели в: