Върни се горе


Конфискуваната близо 800 кг риба ще бъде дарена на  социални центрове в Бургаска област


Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Бургас и Гранична полиция Бургас са извършили съвместна акция за нерегламентиран превоза на риба. При акцията за проверка е спрян от Бургас за село Твърдица микробус със Силистренска регистрация на фирма ЕТ “Поп – 90 – Комерс“. Контролните органи установяват, че водачът на превозното средство е от град Тутракан и транспортира незаконно 46 каси риба /сребриста каракуда/. Установеното в буса количество риба е около 460 кг.

 

Инспекторите на ИАРА са съставили акт на лицето за превоз на риба - без документи за произход.

 

Рибата е иззета и дарена от инспекторите на ИАРА на Социалния патронаж към Община Бургас.

 

Припомняме, че не за първи път,  инспектори на ИАРА и полицията хващат бус на тутраканската фирма да превозва незаконно риба.

 


Инспекторите на ИАРА Бургас са извършили рано тази сутрин и проверка на езеро “Мандра”, която е ръководена от Йордан Раев, началник-сектор Бургас.  Открити и извадени от водите на езерото са 10 км бракониерски мрежи, които са били в работно положение. Мрежите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената около 300 кг. риба /таранка, платика и шаран/ ще бъде дарена на Социалния патронаж към община Царево и Дома за възрастни хора в Ясна поляна.

 

Сподели в: