Върни се горе

 „Има идея за създаването на учебен център за студенти в Добрич, който да използва научния потенциал на Добруджанския земеделски институт край Генерал Тошево. Това съобщи министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков по време на посещението си на Международната борса за семена и посадъчен материал в Добрич. „По този начин ще интегрираме науката и опита в полза на бизнеса”, подчерта министърът.

 

Той посочи, че Министерство на земеделието и храните работи за изграждане на борси, на които земеделските производители ще могат директно да предлагат продукцията си. Министърът беше категоричен, че усилията през новия програмен период ще бъдат земеделските производители да не продават толкова суровина, а тя да се превръща в принадена стойност. Министър Греков подчерта, че ще бъдат подпомагани и малките преработвателни предприятия, така че продукцията, която не е реализирана на борсите, да бъде преработвана първично и след това да се предлага на хранително-вкусовата промишленост.

 

Министърът разгледа специализираната борса и се срещна с изложителите, които  му благодариха, че тази година за първи път до края на януари са изплатени субсидиите на стопаните, с което правителството спази своето обещание към тях.

 

Сподели в: