Върни се горе

Заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев  връчи наградите в конкурсите „Еврофермер за 2017 г.“, „Евробизнес дама“ и „Млад еврофермер“.  Те се присъждат за 17-а година от сп. „Агробизнесът“.

„Екипът на Министерството на земеделието, храните и горите работи за създаване на условия за засилване на пазарната ориентация, за повишаване на производителността и конкурентоспособността на земеделското производство, а оттам и за нарастване на физическия обем на продукцията и добавената стойност от отрасъла“, каза в приветствието си зам.-министър Добрев. И акцентира, че поемането на председателството на Съвета на ЕС в този момент е чест, но и голяма отговорност.

„Днес, повече от всякога, единството и солидарността са необходими, за да се гарантира напредък и устойчиво развитие в бъдеще“, заяви още Добрев. Той припомни, че бъдещето на ОСП след 2020 г. е основен приоритет на Българското председателство в областта на земеделието. Като ротационен председател на Съвета възнамеряваме да организираме провеждането на фокусирани дебати в Съвета по Съобщението на Комисията относно бъдещето на ОСП. Целта на дискусиите е да се проведе обмен на мнения между министрите, за да се подпомогне Комисията при изготвянето на законодателните предложения. Ще бъде обърнато внимание също на ветеринарната и фитосанитарната област, на рибарството и горското стопанство.

Зам.-министър Атанас Добрев връчи купите и поздрави носителят на наградата „Еврофермер за 2017 г.“ Атанас Василев, както и отличените като „Евробизнес дама“ Галина Пейчева-Митева и „Млад еврофермер“ Димитър Чолаков.  Той им пожела успешна и плодородна 2018 година.


Сподели в: