Върни се горе

Заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Цветан Димитров взе участие в срещата на министрите на земеделието на страните от Вишеградската група и Хърватия, България, Румъния и Словения, която се проведе на 25 януари 2018 г. в Будапеща, Унгария.

По време на срещата комисарят по земеделие и развитие на селските райони Фил Хоган представи кратка информация относно визията на ЕК за бъдещата ОСП след 2020. По думите му, Съобщението на ЕК относно „Бъдещето на прехраната и селското стопанство“ има за цел да стимулира серия от дебати, които ще дадат по-ясно послание на Комисията относно нагласите на държавите членки.

Димитров посочи, че бъдещето на ОСП след 2020 г. е основен приоритет на Българското председателство в областта на земеделието. „В качеството си на председател на съвета на ЕС ще работим за отправяне на силно послание към европейските институции относно значимостта на ОСП за всички европейски граждани и нейната безспорна добавена стойност“, заяви той.

По време на срещата страните изразиха подкрепата си за една силна и адекватно финансирана ОСП и подчертаха необходимостта от осигуряване на плавен, прозрачен и ефективен преход към новите правила на ОСП след 2020 г.
Сподели в: