Върни се горе

Заместник-министърът на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова взе участие в изнесеното заседание на Съвета по европейските въпроси към Министерския съвет в гр. Банско.  Срещата бе ръководена от председателя на Съвета по европейските въпроси и министър на външните работи г-н Кристиан Вигенин. На дискусията се обсъдиха редица теми, сред които и подготовката на България за бъдещото Председателство на Съвета на Европейския съюз, през втората половина на 2018 година.

 

Заместник-министър Маринова заяви, че от съществено значение ще бъде осигуряването на административния капацитет. Тя е изтъкна, че за постигането на тази цел, е необходима ротация на служители в Постоянното представителство на Република България към ЕС в Брюксел. „Кадри се градят на място”, убедена е тя. Според зам.- министър Маринова, ключов момент в цялостната подготовка е и навременната и добра информираност на всички заинтересовани страни. „Бизнесът и браншът трябва да знаят, че са ангажирани в целия процес”, категорична е тя.

 

От срещата стана ясно, че се разработва  концепция, която да послужи за изготвяне на стратегия за бъдещото Председателство. Предстои да бъдат направени и анализи, по отношение на административния капацитет, логистиката и необходимите средства за финансиране.

Сподели в: