Върни се горе

Зам.-изпълнителният директор на Българска агенция по безопасност на храните д-р Венцеслава Тасева взе участие в среща-дискусия на „Реалност и перспективи в хранително-вкусовата промишленост и хорека индустрията“.

 

В своето изказване д-р Тасева подчерта, че благодарение на все по-ефективния контрол са констатирани по-малко нарушения при извършените от началото на годината над 227 хиляди проверки. През изминалия летен туристически сезон, който беше елемент на дискускусия са затворени пет пъти по-малко обекти и са бракувани и възбранени 26 пъти по-малко храни. Това се дължи и на възприетия подход на превантивни срещи с представители на бизнеса.

 

Становището на участниците във форума бе, че трябва да се насочат усилията към стимулиране на потреблението, като подчертаха значителния принос на Българската агенция по безопасност на храните за възпитанието на потребителските нагласи и, че Агенцията подкрепя производителите и преработвателите в техните усилия до българските потребители да достигат качествени и разнообразни храни.

Сподели в: