Върни се горе

От 2 декември 2013 г. до 15 януари 2014 г. хората в неравностойно положение от цялата страна ще могат да получат втората част от полагащите им се безплатните хранителни продукти по програма "Благотворителност". Пакетите за всеки човек ще включват по 2 кг ориз, 5 кг захар, 5л олио, 1кг фасул, 2 кг леща, 1 кг конфитюр, 2.5 кг мед, 900 гр. обикновени вафли и 1 кг картофено пюре. Храните ще бъдат раздавани в пунктовете на Българския червен кръст (БЧК) в цялата страна. Списък с пунктовете на БЧК и графика за раздаването на продуктите можете да намерите на официалната страница на ДФ „Земеделие” в менюто Обяви/ Пунктове за раздаване на храни по програма „Благотворителност” 2013 г. / Пунктове за раздаване на храни по програма „Благотворителност” 2013 г. – втори транш.

 

Право на безплатни храни имат осем целеви групи, които са определени от Агенцията за социално подпомагане. Това са хората, получили помощи за отопление през последния отоплителен сезон; тези, чийто доход не надвишава официално определената линия на бедност, на които е отказана помощ за отопление за настоящия отоплителен сезон; майките (осиновителки), получавали през 2012 г. месечни помощи за дете до една година по реда на чл. 8, ал. 1 от Закона за семейни помощи за деца (ЗСПД); хората, получили през изминалата година месечна добавка за дете с увреждания по реда на чл. 8д от ЗСПД. От програма "Благотворителност" могат да се възползват и семействата, които през изминалата година са взели еднократна помощ за покриване на част от разходите в началото на учебната година, по чл. 10 а от Закона за семейни помощи за деца; лицата, които се грижат за хора с увреждания и са участвали в дейността „Личен асистент” на Националната програма „Асистенти на хора с увреждания”; получилите еднократна помощ, съгласно чл. 16 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане през 2012 г, както и ветерани от войните, чийто доход не надвишава официално определената линия на бедност.

 

Хората, които не са взели своите пакети с храна през първия транш, могат да получат цялото полагащо им се количество продукти по време на второто раздаване.

 


Сподели в: