Върни се горе


Зам.-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров се срещна с представители на бизнеса на Кралство Саудитска Арабия.

 

Зам.-министър Димитров запозна присъстващите с традициите на страната ни  в производството на месо и месни продукти. Той подчерта, че контролът върху производството и търговията на храни у нас е изключително строг през последните няколко години, когато се въведоха държавни стандарти за качество на основни хранителни продукти.

 

Представителите на Саудитска Арабия проявиха интерес към вноса на агнешко месо от България. Те уточниха, че за тях е приоритет да внасят само най-качествената световна продукция, като чистотата на производство у нас, липсата на антибиотици, стероиди и други химикали, биха дали предимство на българското агнешко месо на техния пазар.

 

Представителите на бизнеса на Кралството, заявиха че, доброто сътрудничество между двете страни е от голямо значение за развитието на бъдещите пазарни отношения. Те потвърдиха, че се подготвя спогодба между България и Саудитска Арабия в областта на селското стопанство, която да затвърди тези отношения. Това е едва втората спогодба, която Кралството е подписвало с друга страна и е не случайно е именно с България.

 

   


Сподели в: