Върни се горе

Държавен фонд „Земеделие“ започна поетапното превеждане на първото плащане към фермерите, които имат подписани договори за подпомагане по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани” от мярка 6 „Развитие на стопанствата и предприятията” от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

 

 

 447 млади земеделски стопани със сключени договори ще получат субсидия в размер на левовата равностойност на 12 500 евро. Общият размер на преведените средства е 10 928 032 лева.

 

 

 До момента подписаните договори са 757. Продължава одобрението на подадените проекти, за които има наличен бюджет, както и разплащанията по вече подписаните договори.

 

 

 

Подмярка 6.1 от ПРСР 2014-2020 г. подпомага процеса на създаването на жизнеспособни и устойчиви земеделски стопанства (или поемането от млади хора на вече съществуващи стопанства) и насърчава заетостта.

 

 

Общият размер на финансовата помощ за един кандидат по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани” е не повече от левовата равностойност на 25 000 евро. Субсидията се разпределя на два транша - след сключване на договор за предоставяне на финансова помощ и след проверка от Разплащателната агенция за точното изпълнение на бизнес плана.

 

Сподели в: