Върни се горе

 „В кампанията „Посади надежда” вложихме много надежда като екип и инициатор и се радвам, че бяха закупени 6910 елхички. Надявам се следващата година да бъдат още повече живи елхички“. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева по време на тегленето жребия за определяне на 7-те двойки с репродуктивни проблеми, които ще получат подпомагане по Кампанията „Посади надежда”.

По думите й, за всички закупили живи елхички, предстои да бъдат обявени местата, където през пролетта ще могат да засадят дръвчетата. „Надявам се кампанията да набира повече съмишленици като начин на живот и като отношение към природата и обществото, затова че трябва да помогнем и дарим надежда, на този, който има нужда от нея“, каза министърът.

Радина Велчева, основател на Фондация „Искам бебе“, обобщи, че кандидатстващите в кампанията са били 40 двойки, като 29 от тях отговарят на условията, зададени в инициативата. „Единственото условие за нас, като организация, беше участващите да нямат право да се възползват от държавно финансиране т.е да може парите, които са събрани по кампанията да са за семейства, които се нуждаят от донорски генетичен материал“, поясни Велчева. Тя благодари на министър Танева и нейния екип за възможността кампанията да бъде осъществена и я определи като успешна в национален план. Седемте двойки, които бяха изтеглени чрез жребия са:

1.      Камелия Борисова и Красимир Данчев

2.     Живка Петрова и Христо Колев

3.     Величка Хинрикс и Фритуерих Хинрикс

4.     Климентина Керкенкова и Слави Керкенков

5.     Евелина Рангелова и Светослав Трифонов

6.     Пенка Рошлева и Владимир  Данаилов

7.      Таня Желязкова и Петър Петров

Като резерва бяха определени още три двойки:

1.      Ана Иванова и Виктор Сеферинкин

2.     Виолета Дончев и Иван Арнаутски

3.      Виктория Тодорова и Живко Тодоров

Сподели в: