Върни се горе

Ветеринарномедицинският факултет на Тракийския университет е синоним на висок професионализъм и безупречна експертиза. Това заяви в Стара Загора заместник-министърът на земеделието доц. Крум Неделков на тържествена церемония за отбелязването на 100 години от основаването на факултета, което поставя началото на ветеринарномедицинското образование в България.

Неделков посочи, че на днешния празник трябва да бъде засвидетелствана признателност към всички преподаватели, които са успели през годините да съхранят духа и традициите на учебното звено.

„Можем да бъдем горди за това, че всяка година дипломираме повече от 100 български и международни студенти, които прославят Ветеринарномедицинския факултет не само в България, но и в чужбина. Почти неизменно в последните години завоюваме първо място в професионално направление „Ветеринарна медицина“, каза заместник-министърът.

Той отбеляза, че ветеринарномедицинското образование в Стара Загора е не само на високо ниво, но отговаря на съвременните европейски обучителни модули и дава стабилна основа за професионалната реализация на възпитаниците му. „Ветеринарномедицинският факултет формира специалисти, които доказват уменията и професионализма си, като техните постижения придават на страната ни облик на модерна европейска държава“, заяви още доц. Неделков. Аграрният заместник-министър припомни, че миналата година в Цюрих учебното звено е получило пълна европейска акредитация, което е висока оценка за дейността на университета.

Доц. Неделков връчи поздравителен адрес от министъра на земеделието Явор Гечев, в който се отбелязва, че 100 години в исторически аспект не са много, но са били достатъчни за утвърждаването на Ветеринарномедицинския факултет при Тракийския университет като водещата образователна институция в България в своята сфера.

В заключение заместник-министър Неделков пожела на студентите, преподавателите и гостите на тържествената церемония здраве, вдъхновение и воля за нови постижения.

Сподели в: