Върни се горе

Първите ми действия като министър ще бъдат за решаването на   проблемите на земеделците в краткосрочен план. Това заяви пред журналисти министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева след встъпването си в длъжност. Тя подчерта, че затрудненията, които срещат земеделските производители, не са никак малко. „Следвам политиките на открит диалог и на планирана програма. Важно е решенията да се вземат в убеденост на всички и да доведат до резултатите, които търсим“, каза още министър Танева.


По думите й, това е най-тежкото министерство. „Със земеделие се занимават над 100 000 души в България.  Това е най-рисковата работа, тъй като е изложена на природата, срещу която решение няма. Животът в селските райони зависи от земеделието. Те са изложени на тежкото администриране във връзка с получаването на подпомагане от Европа, което не може да стигне степента на опростяване, която се желае от тях“, уточни Десислава Танева. Тя бе категорична, че трябва да се спазват всички процедури и правила.

 

Министърът на земеделието, храните и горите посочи, че моментът , в който става настоящата смяна, е в период на предизборна кампания-изключително изострена и нетипична за едни европейски избори. „Това дава отражение върху начина, по който се възприема промяната. Аз съм се занимавала само със земеделие в професионалния си път от живота. В този смисъл няма нищо изненадващо. Има много репутационни проблеми и с тях трябва да се справяме и да ги решаваме“, допълни още Десислава Танева.

Сподели в: