Върни се горе

С кои бизнес кръгове работи депутатът и какво задачи му поставят?

"Българската агенция по безопасност на храните и Изпълнителна агенция по горите според коалиционното споразумение излизат от Министерство на земеделието в най-скоро време, за да преминат към Министерски съвет. За момента те са 100% под контрола на зам.-министър Иван Христанов, който е представител на ПП “Продължаваме промяната”.  Дунчев, който е представител от същата политическа сила, вече пречи и на стабилността на коалицията, и на своята партия, и е крайно време да се вземат мерки за действията му". Това заяви министърът на земеделието д-р Иван Иванов на брифинг в Монтана.

Той подчерта, че волята на ръководството на министерството е за прекратяване на всички корупционни практики и запазване на българските гори. "Агенцията и държавните горски предприятия са извършили към днешна дата над 150 хиляди проверки, откакто поех министерството, съставени са хиляди констативни протоколи, както и наказателни постановления. Целият екип на министерството работи в посока да се гарантира прозрачност в управлението на горите“, каза министърът.

„Нас ни притеснява с какви бизнес кръгове той работи и какви задачи му поставят – може би да се доунищожи българската гора“, попита министър Иванов. Той беше категоричен, че подобни действия няма да успеят да разрушат създаденото доверие в министерството и  в екипа, в който има представители на БСП и ПП. Д-р Иванов допълни, че не е редно въз основа на документи със съмнителен произход да се твърди, че се извършват злоупотреби в министерството и определи това като лъжа, която се разпространява в публичното пространство.

Министър Иван Иванов припомни, че вече са разкрити 36 склада за директна продажба на местното население на дърва за огрев, като предстои броят им да се увеличи в следващите дни и за тях вече отговаря ресорен заместник-министър.

„Тази тема, колкото и да се опитват да я експлоатират в посока, че се извършват злоупотреби, аз Ви гарантирам, както и представителят на ПП в министерството, че злоупотреби не се извършват. Не считам, че трябва повече да се дава гласност на подобни теми“, заяви в заключение министърът на земеделието.

Сподели в: