Върни се горе

Република България и Социалистическа република (СР) Виетнам ще си сътрудничат в областта на земеделието, стана ясно по време на работна среща между заместник-министрите на земеделието на двете страни в гр. Ханой, СР Виетнам. Те обсъдиха важни въпроси в областта на рибарството и аквакултурите, безопасността на храните, гроздо- и вино-производството. В края на месец февруари се очаква да бъде подписан и Меморандум за разбирателство между СР Виетнам и Република България в областта на земеделието.

В рамките на посещението заместник-министър Димитров, придружаващата го делегация и вр. и. д. посланик на Република България в СР Виетнам г-н Стоян Петков, проведоха срещи и с представители на Министерството на външните работи на СР Виетнам, Министерството на промишлеността и търговията и Министерство на културата, спорта и туризма, на които бяха обсъдени конкретни предложения за сътрудничество между двете страни, преди посещението на Президента на Република България в СР Виетнам в края на месец февруари.  

Работното посещение на заместник-министър Димитров продължава до 04 февруари 2013 г. В българската делегация участват и инж. Красимир Коев – изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното, д-р Драгомир Господинов – изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, д-р Любомир Кулински – директор на дирекция "Контрол на храните” към Българската агенция по безопасност на храните, инж. Румен Михайлов – директор на областна дирекция ”Земеделие” София-град,  и др.

Сподели в: