Върни се горе

„Надявам се процедурата по одобрение на внос на българско птиче месо за Япония да бъде ускорена“. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева на среща с посланика на Япония у нас Н. Пр. Такаши Коидзуми в Министерството на земеделието и храните. Министър Танева допълни, че японският пазар е много интересен за страната ни и по този начин той ще бъде по-достъпен за българските производители. От своя страна посланик Коидзуми изрази надежда, че резултатите от инспекцията ще бъдат положителни и страната ни ще може скоро да изнася птиче месо за Япония.

Министър Танева подчерта, че основната задача на правителството е да подпомогне организирането на дребните производители да намерят пазари за продукцията си. „В момента всеки производител на храни търси нови пазари. Страната ни достигна добри стандарти и моментът е подходящ, за да се представим на външни пазари“, каза още министър Танева.

По време на срещата и двете страни изразиха готовност да намерят общата форма, под която да засилят възможностите за сътрудничество в областта на земеделието.
Сподели в: