Върни се горе

За първи път на тазгодишното изложение ще бъдат представени  български билки, подправки и мед от сертифицирани производители

Зам.-министър Бюрхан Абазов ще открие на 8 октомври 2013 г. Бизнес форума „Българската хранително-вкусова промишленост –традиции, качество и възможности за партньорство”. Събитието ще се проведе в рамките на Международен панаир „Ануга” 2013, от 5 до 9 октомври 2013 г., в Кьолн, Германия.

 

По време на форума ще бъдат обсъдени възможностите за бизнес сътрудничество между България и Германия. Над 80 представители на български браншови организации, предприятия и чуждестранни гости ще дискутират новите тенденции в производството и предлагането на продукти в областта на хранително-вкусовата промишленост и винопроизводството.

 

Страната ни ще участва с два национални щанда, на които 37 български фирми ще презентират богата гама на своите продукти от различни направления: месни и рибни продукти, шоколадови и захарни изделия, консерви, мляко и млечни продукти и безалкохолни напитки. За първи път български билки, подправки и мед от сертифицирани производители ще бъдат представени на тазгодишното изложение.

 

Участието на българските фирми се организира по проект на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, финансиран по Оперативна програма “Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013 г.

 

Международното изложение „Ануга” е най-голямата и престижна изложба в света,    в областта на хранително-вкусовата промишленост. Тя се провежда от 1924 година веднъж на две години. В тазгодишния панаир ще вземат участие над 6 500 фирми от 100 държави.

Сподели в: