Върни се горе

Уважаеми дами и господа,

Като министър на земеделието, храните и горите  за мен е чест да поздравя ветеринарните лекари в България с днешния им професионален празник – Деня на ветеринарния специалист, 14 декември. Желая Ви много успехи. И да продължавате да бъдете все така всеотдайни и отговорни в грижите за здравето на животните, а оттук и за здравето на хората. 

Българските ветеринари заслужават голямо признание. Вашата работа е изключително отговорна - както за недопускането на разпространението на болести сред животните, така и за осигуряването на безопасността на храните за всички нас. Едновременно с това Вие полагате огромни усилия да се придържатe към най-съвременните стандарти на ветеринарната професия. Вашият професионализъм е доказателство за осъзнатата отговорност на България като страна-членка на Европейския съюз.

На този празничен ден за пореден път потвърждавам ангажимента си към българските ветеринари да работя по начин, който да гарантира едно европейско ниво на ветеринарномедицинската дейност у нас. Заедно и в сътрудничество ще успеем  да се справим с нарастващите предизвикателства пред тази професия. Бъдете здрави и отстоявайте с достойнство каузата на Вашия живот!

Честит празник!
                                                   

                    МИНИСТЪР
                    РУМЕН ПОРОЖАНОВ

            

Сподели в: