Върни се горе

Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков откри обновен  градски парк  по Програмата за развитие на селските райони /2007-2013 г./ в град Лозница, област  Разград. „Това място за отдих ще радва всички жители на града с красивия си вид. И децата, и техните родители ще могат да се разхождат в парка с новите алеи”, каза министър Греков. Той подчерта, че тази инвестиция става възможна благодарение на Програмата  и отпуснатата безвъзмездна финансова  помощ за проекта по Мярка 322  „Обновяване и развитие на населените места” е в размер на 1 329 398 лв.

 

 „По тази  мярка има неусвоен бюджет в размер на 28 млн. евро и приемът по нея ще бъде отворен от 9-ти до 20-ти септември”, съобщи министър Греков. Той уточни, че  в област Разград са реализизирани 31 обекта по Програмата за развитие на селските райони на стойност 52 млн. лева.

Министър Греков припомни, че прилагането на Програмата се намира в своя финален етап. Според него в момента най-важното е да да се успее да се договорят и разплатят в максимална степен остатъчните средства за програмния период. Целта е да не останат неусвоени средсва, посочи министър Греков.

 

„Тук сме заедно трима министри – на земеделието и храните, на околната среда и водите и труда и социалната политика и ще работим много, за да превърнем страната ни в прекрасна градина”, каза министър Греков.

 

Той присъства на откриването на реконструираната пречиствателна станция за отпадъчни води на града, заедно с министъра на околната среда и водите Искра Михайлова.

 

На двете събития гости бяха и  министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов, областният управител на Разград Стоян Ненчев и кметът на Лозница Айхан Хашимов.
Сподели в: