Върни се горе

По основната схема за единно плащане на площ има ръст от 4,6%

Общият брой на подадените заявления за кампания 2017 г.  към  5 юни  по данни от Интегрираната система за администриране и контрол (ИСАК), поддържана от Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА), възлиза на 115 862 заявления. Това е с над 1000 заявления повече, в сравнение със същия период  на миналата година и представлява 98,5 % от общия брой подадени заявления за цялата предходна кампания.


По основната схема за единно подпомагане на площ (СЕПП) са подадени 62 983 броя заявления, което е с 4.6% повече, в сравнение със същия период миналата година.


Общият размер на заявената площ по данни от ИСАК възлиза на над 3,8 млн. ха  (38 млн. дка) , от които почти 3,79 млн. ха са заявени по основната схема СЕПП. В сравнение със същия период на миналата година площта е с 3% повече, а също така превишава с 1,8% общо заявената за кампания 2016 г. Увеличението на броя заявления и площ за подпомагане показва интереса  за  инвестиции и развитие в българското земеделие.  До 14 юни могат да се правят корекции по заявленията без санкции.

Сподели в: