Върни се горе

„България предлага качествен продукт и е силен конкурент на европейско ниво с възможностите за лов на благороден елен, дива свиня, както и на всички останали видове едър дивеч.” Това каза зам.-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев при откриването на българския щанд на най-голямото  в Европа изложение за лов и риболов „Лов и куче” (”JAGD & HUND”) в град Дортмунд, Германия. Изложението преминава при засилен интерес към трофейните експонати, представени на щанда на България.

То се провежда за 38-ми път и изложителите през тази година са над 800.  Очаква се да привлече повече от  80 000 посетители.

Югозападното държавно предприятие, заедно с Министерството на земеделието, храните и горите и Изпълнителната агенция по горите, са основни организатори на българското участие. На щанда на България на площ от 32 кв. метра са подредени капитални трофеи от благороден елен, елен лопатар, дива свиня, муфлон, сръндак и др., отстреляни през последните няколко години.

Посетителите на българския павилион могат да опитат ловни специалитети и традиционни български мезета от дивечово месо, приготвени от атрактивния майстор-готвач Ути Бъчваров.

В изложението участват над 15 директори на ловни стопанства от всички държавни предприятия в страната. Експертите на ЮЗДП представят условията за ловен и алтернативни форми на туризъм в петте стопанства с пакет от рекламни и информационни материали.

Сподели в: