Върни се горе

По разпореждане на Министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, Българска агенция по безопасност на храните организира даряването на храни в бедстващите райони в Хасковска област. Близо 5 тона храни, хранителни продукти и вода са доставени до момента в бедстващите райони.

В координацията с централното управление на БАБХ, Областна дирекция по безопасност на храните в Хасково, приема и координира разпределянето на продукти, дарени от търговци и производители на храни.

От централния склад на верига магазини „Кауфланд“ в град Пловдив са доставени в село Бисер над 3000 литра трапезна вода, 720 литра прясно мляко и над 2 тона храни, от които хляб, млечни продукти, консерви и други. Хранителният холдинг „Белла България“ е доставил безвъзмездно един тон колбаси, от които хамбургски салам, шпек салам и кренвирши. Фирма „Градус“, производител на пилешки продукти, е дарила и доставила безвъзмездно в Областна дирекция по безопасност на храните - Хасково над половин тон храни, от които хляб, пилешки колбаси и консерви.

Българска агенция по безопасност на храните и регионалните й дирекции продължават да приемат храни, хранителни продукти и вода от български производители и търговци, които ще бъдат разпределени и в други бедстващи райони.
Сподели в: