Върни се горе

 

Със заповед на министъра на земеделието и храните от 15 април 2015 г. се забранява уловът на риба през периода на нейното размножаване в рибностопанските обекти. До 15-ти май включително не е разрешен уловът на карагьоз (дунавска скумрия) в българския участък на река Дунав и на попчета във водите на Черно море с мрежени риболовни уреди, с изключение на риболовния уред волта. Уловът на калкан във водите на Европейския съюз в Черно море е забранен до 15-ти юни.

 

До края на месец май ще важи забраната за уловът на пролетно-лятно размножаващите се риби в рибностопанските обекти намиращи се до 500 м надморска височина. За рибностопанските обекти, които се  намират на  надморска височина от 500 до 1500 м заповедта ще влезе в сила от 1-ви май и ще продължи до 15-ти юни включително.

 

През периода на забраните всички стационарни и други риболовни уреди трябва да бъдат извадени от водата под контрола на инспекторите по „Рибарство и контрол” от съответните териториални сектори на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

 

И през тази година любителите риболовци ще могат да ловят риба само във водоеми на територията на страната, разписани в Заповедта.

 

 

Сподели в: