Върни се горе



Министерство на земеделието, храните и горите работи в подкрепа на сектор „Животновъдство“. Това каза министър Румен Порожанов при откриването на Второто национално изложение на родопските породи овце, което се проведе в местността „Смолянски езера“. Той поздрави организаторите на инициативата, и подчерта, че по този начин се дава възможност за обмяна на опит между животновъдите и пряка връзка между производители и потребители. Министър Порожанов изрази готовност за продължаване на добрия диалог с бранша.

Земеделският министър разгледа изложението, на което бяха представени среднородопска, каракачанска и родопска цигай овца, както и родопско късорого говедо и пастирски кучета. Той награди победителите в конкурсите, които отличиха най-добрите животни от съответната порода.

По-рано днес, заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева приветства жителите и гостите на Неделино по повод празника на града. Тя посочи, че в Област Смолян по мерките от ПРСР 2014-2020 до момента са изплатени 2 562 805 лв. по 70 проекта. На територията на Община Неделино са изплатени 141 795 лв. по 7 проекта.

Сподели в: