Върни се горе

Заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров взе участие в официалното откриване на Седмия агро-търговски форум за икономическо сътрудничество между Китайската Народна Република (КНР) и страните от Централна и Източна Европа. Събитието се проведе в гр. Хъфей, провинция Анхуей, КНР, като на него зам.-министър Димитров направи благодарствено изявление от името на Правителството на Република България.

Българската страна придава голямо значение на провеждането на регулярни срещи в подобен формат, като ефективен инструмент за насърчаване на икономическите връзки между държавите от Централна и Източна Европа и КНР. Подобни събития могат да имат значим принос при формулиране на работещи политики, особено в условията на глобална финансова и икономическа криза, като се отчита опитът и вижданията на отделните участници. Зам.-министър Димитров подчерта, че благодарение на добрата си финансова стабилност и традиционно добрите отношения между двете страни, България е много добра дестинация за китайски инвестиции в сферата на земеделието.

България полага усилия да разшири асортимента за внос на стоки в Китай в направления, както за преработени млечни и месни продукти, така и за високо качествени вина.

Във форума участие взеха и представители на високо ниво от Румъния, Босна и Херцеговина, Македония, Хърватска и Полша. От българска страна присъстваха г-н Антон Величков – заместник-изпълнителен директор на БАБХ и инж. Красимир Коев – изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното.

Сподели в: