Върни се горе


Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков и кметът на гр. Сухиндол Пламен Чернев направиха първа копка на проект за изграждане на игрище за пейнтбол и еко пътека по Програмата за развитие на селските райони /2007-2013г. / в гр. Сухиндол.

 

„Това е една малка стъпка, която не се е правила в предишните 25 години. Тези проекти се правят с цел хората от малките населени места да се чувстват равни с това, което по-големите градове имат като условия, спортни игрища, концертни зали”, каза министър Греков. Той подчерта, че реализирането на проектите е важно, защото младите хора ще имат възможност за спорт и забавление и всички жители и гости на града ще могат да се радват на новите придобивки.

 

Проектът е по мярка 313 “Насърчаване на туристическите дейности” по ПРСР /2007-2013г. / на обща стойност 387 495 лв. Спортното и атракционно съоръжение ще бъде с разгъната застроена площ в размер на 414 кв.м., обособени в шест зони. Еко пътеката ще е с дължина над 2 км. и ще бъде разделена на 3 участъка, със съоръжения за почивка, пикник и игри.  

    

Министър Греков посети и Музея на лозата и виното в Сухиндол, който също е реализиран по ПРСР /2007-2013г. /. Проектът е по мярка 321 с бенефициент НПО “Национална винарска асоциация – Сухиндол”.

  

 На събитието присъства и областният управител на Велико Търново Георги Рачев.


Сподели в: