Върни се горе

Уважаеми колеги,

По повод протеста на представители на Националната асоциация на животновъдите в България, Министерството на земеделието и храните държи да подчертае, че сред приоритетите на Министерството е укрепване на сътрудничеството с браншовите организации в областта на земеделието. Точно поради тази причина министър Греков организира среща с браншовите организации в земеделието още в първите дни след встъпването си в длъжност.

 

На 7-ми юни представителите на браншовите организации се съгласиха с предложението на министър Греков до края на месеца да подадат документи за легитимност, в които да заявят своите представители, членска маса, териториални структури и сфери на действие.

 

Преди уговореният на срещата срок да изтече една от животновъдните браншови организации насрочи протест пред МЗХ, в противоречие с договорката от срещата във ведомството.

 

МЗХ е категорично, че за настоящата година средствата за национални доплащания са съгласувани с ЕК. В кампания 2013 г. ще бъде запазено подпомагането на глава животно, като осигурените национални доплащания са в размер на 144 млн. лева. Това са с 4 млн. лева повече от предходния период. Както е планирано първият транш ще бъде изплатен през месец октомври.

Сподели в: