Върни се горе

 

Наредбата, свързана с изграждане на приюти за кучета ще бъде готова до края на месеца. Това пое като ангажимент министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков по време на среща с кмета на София Йорданка Фандъкова в Столична община.

 

Министър Греков се запозна с работата до момента по наредбата, която ще регламентира изграждането на приюти в страната. Кметът на София информира министъра, че Столична община има готовност да инвестира в нов приют, но остарялата нормативна база не позволява това да се осъществи.

 

Министър Греков се ангажира работната група по наредбата да изчисти окончателния текст и той да бъде публикуван на сайта на министерството, в срок от две седмици, през които обществеността ще дава своите становища по нея. В работната група участват представители от министерството, Столична община, Българска агенция по безопасност на храните, неправителствени организации и други заинтересовани страни.

 

С одобрението на наредбата финансово ще се облекчат общините за изграждане на приюти за кучата при спазване на всички изисквания за хуманно отношение към животните.

 

Министър Греков и столичният кмет се договориха в бъдеще да започне работата и по създаването на Национална програма за решаването на проблемите с бездомните кучета.


Сподели в: