Върни се горе

„Правителството отпусна 15 млн. лв. за „Напоителни системи ЕАД“. Това съобщи министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков след заседание на Министерски съвет. Средствата се отпускат след приемане на Постановление на Министерски съвет за одобряване на допълнителни средства от централния бюджет  за 2014 по бюджета на Министерство на земеделието и храните.

 

„Въпреки критичното си състояние, дружеството продължава да изпълнява основните си задължения, сред които и опазването на 21 язовира“, каза министърът. Той обяви, че във връзка с приетия Закон за изменение и допълнение на Закона за водите, на „Напоителни системи ЕАД“ се възлага задължение за извършване на обществена услуга за защита от вредното въздействие на водите на територията на цялата страна. За изпълнението на тази услуга дружеството получава компенсация от държавния бюджет, като средствата се предоставят и отчитат чрез бюджета на МЗХ.

 

В рамките на един месец ще бъде изготвен доклад за състоянието на дружеството и бъдещото му развитие, каза още министърът.


Сподели в: