Върни се горе

До момента има подадени общо 45 проекта на обща стойност над 47 млн. лв. по Програмата за морско дело и рибарство (ПМДР) 2014-2020. Това съобщи заместник-министърът на земеделието и храните Свилен Костов по време на информационна среща по Програмата, която се проведе в Тракийския университет в град Стара Загора.  Той допълни, че подадените проектни предложения са по подмерките 2.2. “Продуктивни инвестиции в аквакултурата” и 5.4. „Преработка на продуктите от риболов и аквакултура“.

 

Заместник-министър Костов подчерта, че сектор „Рибарство и аквакултури” има нужда от тясна връзка с науката и бизнеса. По думите му, няма как страната ни да има устойчиво развитие в сектора без подготвени кадри, които да го развиват. ”Разчитаме на Тракийския университет в неговите усилия да подготвят добри специалисти в областта на аквакултурите. Държавата ще направи всичко възможно, за да подготви нормативни условия, при които експертите по аквакултури да намерят реализация”, каза още той.

 

В информационната среща участие взеха и студентипо специалността „Рибовъдство и аквакултура” от Тракийския университет,както и представители на рибния бранш.
Сподели в: