Върни се горе

Заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров подписа Протокола от Двадесет и третата сесия на Междуправителствената българо-виетнамска смесена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество. Срещата се провежда в гр. Ханой, Социалистическа Република Виетнам.


В рамките на заседанията на Комисията бяха обсъдени въпроси в областта на икономиката, търговията, селското стопанство, туризма, транспорта, културата и образованието.


В качеството си на съпредседател на Смесената комисия Цветан Димитров посочи, че желанието на българската страна е чрез Междуправителствената комисия да бъдат набелязани реални и прагматични стъпки за засилване на сътрудничеството на институционално и корпоративно ниво. „Целта е нарастване на търговския стокообмен между двете страни”, уточни зам.-министър Димитров, пред своя колега г-жа Хо Тхи Ким Тхоа, заместник-министър на индустрията и търговията на Социалистическа Република Виетнам.


България и Виетнам се договориха да си сътрудничат в сферата на търговията, в това число и със селскостопанска продукция, организиране на съвместни научни изследвания, участие в международни конференции, учебни проекти и програми.



Обсъдени бяха и възможности за привличане на инвестиции в България в областта на хранително-вкусовата промишленост и отглеждането на животни за производство на мляко, както и създаването на съвместни предприятия в България за отглеждане на буби и производство на коприна.


В рамките на Смесената комисия се провеждат два бизнес форума в гр. Ханой и гр. Хошимин, в които участват български и виетнамски фирми.



Сподели в: