Върни се горе

Цел на Министерство на земеделието и храните е да направи най-доброто за българските земеделци. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров на среща с тютюнопроизводители в Тутракан. Той допълни, че  основата на Общата селскостопанска политика е да направи така, че хората да имат достойни доходи и по този начин населението в земеделските райони да се запази и да обработват земите си, а не да се намалява. Най-трудният въпрос е този за тютюна, който е основен поминък за много хора. Миналата година за субсидии за тютюн са кандидатствали 34-35 хил. човека, а тази година те са 45 хил., допълни зам.-министърът.

 

Зам.-министър Димитров информира, че този който се занимава с животновъдство и растениевъдство е работа, която оттук нататък се очертава все повече като бизнес и се опира на ясни и точни правила, които трябва да се спазват.

 

България както и другите членки в Европейския съюз не може да определя цените на селскостопанската продукция, тя може да изработва механизми за подпомагане, информира началникът на отдел към дирекция „растениевъдство” Георги Ралчев.

 

На срещата присъства областният управител на Силистра Николай Димов и кметът на Тутракан д-р Димитър Стефанов.

 

 


Сподели в: