Върни се горе

Парламентарният секретар на Министерството на земеделието и храните, г-н Атанас Добрев, поздрави от името на министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков отличените в конкурса „Еврофермер на годината”, „Евробизнес дама на годината” и „Млад еврофермер на годината”, организиран от списание „Агробизнесът”.

 

В приветственото си слово към наградените, министър Греков посочва, че визията  на правителството за  подкрепа на селскостопанския сектор включва комбиниране на държавните финансови инструменти с механизмите, предлагани по линия на европейските фондове. Той отбелязва още, че екипът на земеделското министерство работи за създаване на условия за засилване на пазарната ориентация, за повишаване на производителността и конкурентоспособността на земеделското производство”. Г-н Добрев награди всички номинирани в отделните категории с медали.

 

Председателят на парламентарната комисия по земеделие и храни,   г-жа Светла Бъчварова, връчи купи на победителите в конкурса. Г-н Ангел Ангелов е „Еврофермер” за 2013 г., д-р Гражина Хоронжикевич е избрана за „Евробизнес дама на годината”, а братята Димитър и Христо Николови са носители на приза „ Млад Еврофермер на годината”.

Сподели в: