Върни се горе

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) проведе съвместна сраща с представители на посолства и институции, отговарящи за безопасността на храните. Събитието бе по инициатива на Георгиос Зафирис, началник в Консулски отдел на Посолството на Гърция в София. Целта бе запознаване на чуждестранните представители с дейността, функциите и структурата на БАБХ.  


На официалното събитие бяха описани мерките и действията, които предприема БАБХ, за да контролира и проследява безопасността и качеството на храните на българския пазар. Представени бяха и конкретни данни за броя на извършените проверки от създаването на Агенцията до момента. В края на срещата участниците изразиха своето задоволство от полезната информация, която са получили за мерките, които се предприемат и ефективността по отношение на контрола на храните и напитките в страната ни.


В срещата взеха участие двама от зам.-изпълнителните директори на БАБХ – д-р Венцеслава Тасева и д-р Тенчо Тенев; директорът на Изпълнителна агенция по лозата и виното – инж. Красимир Коев; директорът на дирекция „Регистриране, лицензиране и контрол” при Министерство на икономиката, енергетиката и туризма – Гергана Царева; председатели на браншови организации, както и представители на 13 посолства и различни официални институции в България.


Сподели в: