Върни се горе

Оставям спокоен сектор с огромен потенциал. Това заяви досегашният министър на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов при официалното посрещане на министъра на земеделието и храните в Служебното правителство проф. Иван Станков в сградата на МЗХ. Хамбарите са пълни, нямаме задължения към никого, преговорите за бъдещето на Общата селскостопанска политика вървят успешно. От 15 млрд. евро, които България ще усвои през следващия програмен период 7,5 млрд. евро са за земеделие. Оставяме една сигурност по отношение на безопасността на храните и реформиран горски сектор.

 

Министър Станков благодари на д-р Найденов и неговия екип за това, което са направили за земеделието, въпреки трудностите. Стъпвам на здрава и стабилна основа, уверявам ви, че ще надграждаме, добави той. Един от важните му приоритети ще бъде отстояването на позицията на България за новата ОСП. Министър Станков посочи, че действително има успехи в зърнопроизводството, до голяма степен и в животновъдството, но е необходимо да се направи още за овощарството, лозарството, още за всички форми на животновъдството, както и за развитието на биоземеделието и планинското земеделие.

 

Д-р Найденов посрещна новия министър с погача и шарена сол за добре дошъл. Той му подари химикалки, с които да подписва важните документи, икона на св. Георги Победоносец и рамка, в която по традиция в галерията на МЗХ се поставя портрета на всеки министър след края на мандата му. Той припомни, че е възпитаник на Тракийския университет, на който проф. Станков е ректор и в това вижда символика.
Сподели в: